avize-panorama-2

champagne

 


Het terroir is de essentie van Champagne


Champagne is een wijn die uitsluitend verbouwd, geoogst en geproduceerd wordt in de franse streek Champagne, afgebakend door zijn kenmerkende en bijzondere bodem. De Appelation d’Origine Controlée (AOC) Champagne strekt zich uit over 33.000 hectare aan wijngaarden, verdeeld over 320 dorpen.

De specifieke kenmerken van elk dorp (bodem, ondergrond, microklimaat en ligging ten opzichte van de zon) maakten het in 1911 mogelijk om de ‘Échelle des Crus’ in het leven te roepen. Dit is een classificatiesysteem  waarbij er een waardering tussen de 80 en 100% wordt toegekend aan elk van die dorpen, voor de kwaliteit van de druiven die ze produceren.

De dorpen met een score tussen de 90 en 99% zijn de Premier Crus, waarvan er 44 zijn. Die met een score van 100% zijn de Grand Cru dorpen, waarvan  er slechts 17 zijn, en daar komen de allerbeste druiven van de Champagne vandaan.


 

 

plan


De Chardonnay is onze druif…

5 kilometer ten zuiden van Épernay begint de mythische ‘Côte des Blancs’. Vijf Grand Cru dorpen liggen daar aaneengeschakeld : Chouilly, Cramant, Avize, Oger en Le Mesnil sur Oger. 

De ondergrond bestaat geheel uit belemnietkrijt : een opeenhoping van fossiele inktvis, de Rolls Royce van de krijtbodems in de Champagne. Op sommige plekken, onder de hellingen waar de wijnstokken groeien, gaat deze wel tot 10 meter diep. In dit gebied wordt alleen de witte druivensoort Chardonnay verbouwd. Vandaar ook de naam ‘Blanc de Blancs’ (Wit van Wit) op de etiketten van de champagneflessen afkomstig uit deze prestigieuze streek.

 

 

avize
Avize Grand Cru

Het terroir van Avize is erg beperkt : niet meer dan 262 ha. beplant met Chardonnay. 

Avize en Cramant, buurdorpen en allebei Grand Crus van oorsprong, vormen het historisch hart van de Côte des Blancs. De Chardonnay heeft in deze 2 dorpen vanaf het begin zijn intrede gedaan, vooral vanwege de fijne mousse die hij ontwikkelt bij de fermentatie. 

De hele Côte des Blancs volgde, toen de wijnboeren door hadden dat deze grond geschapen was voor deze druivensoort vanwege de  verfijnde en elegante wijnen die hij voortbrengt.

 
 
 
 

Het wijnhuis VARNIER-FANNIÈRE is opgericht in 1860, in Avize door de grootvader van mijn grootvader.
Het is een grote eer voor mij om het werk in onze wijngaarden na vijf generaties te mogen voortzetten…

 

 
3GENERATION-GAUCHEPASSION-DROITE

Many young couples who are facing many soundness problem, these families can get drugs from the Web without order. But, there are online pharmacy where you can buy medicines hands down. Let's talk about variant possibilities. What about sexual health and "click here to read more"? This remedy has been on the market for many years in many countries. Did you ever heard about "more info"? Questions, like "", cite to many types of medic problems. A common class of selective serotonin reuptake inhibitors, which turn on Prozac, can cause problems in bed. But only your health care provider can decide if Cialis or other drug is good for you.

ONZE CHAMPAGNES
 
3ROSE ESPRIT DE CRAIE ETIQUETTE VITRINE ACCUEIL2011 ETIQUETTE1